Menu

Kaj Landsberger

Præsidenten

 

Foreningens eneste ”Præsident” kom til klubben tilbage i 1985. Kaj Landsberger blev ansat som ny træner, faldt hurtigt ind i klubbens sociale liv og deltog snart i foreningens ledelse. Sammen med Niels Jensen ”styrede” de klubben fra Kajs urmagerbutik ”Permadikken” på Ordrup Jagtvej 20. Her foregik mange ad-hoc møder og bestyrelsesmøder syntes af og til at være ”overflødige”. Kaj Landsberger blev klubbens formand og snart, af klubbens ungdom, udnævnt til ”Præsident”.

 

Kaj Landsberger blev ansat som ny træner til første og andet holdet i sommeren 1985. Klubbens hold syntes at have mistet modet og lå langt nede i rækkerne. Kaj var optimist og sprudlede af energi, idet han syntes at 18 - 20 point ikke var umuligt at vinde hjem på et efterår. Han var et lokalt kendt ansigt, som gennem en lang årrække havde trænet adskillige højere rangerende hold i Lyngby Boldklub.

 

Det viste sig hurtigt, at den optimisme, som Kaj Landsberger var i besiddelse af, kunne forplante sig til spillerne. Der var faktisk kampe, hvor man havde svært ved at tro, at det omtrent var det samme første hold, som vi havde haft i foråret. Holdet gik fra sejr til sejr med en enkelt uafgjort ind i mellem, og det lykkedes da også sammen med kredsvinderne, at blive det hold, der scorede flest points i efteråret. Kun et meget forstærket Lundtofte hold viste sig i stand til at slå os, men ak — desværre var det dem vi skulle vinde over for at undgå nedrykning.

 

På trods af nedrykningen var stemningen alligevel god også ved den årlige spillerfest, hvor Kaj Landsberger fik Kammeratskabspokalen. En spillerfest, hvor Kaj sammen med Jesper “Post” Jensen og Nimskov Nimskov optrådte på slap line i kort bastskørt og underbukser.

 

At vi fik en venskabsklub i Ommel Boldklub fra Ærø skyldes Kaj Landsberger. Han havde hus på øen og var også der et meget engageret menneske. Han arrangerede venskabskampe i forbindelse med Ommels byfest og Taarbæks fodboldspillere nød disse turer.

 

I årene omkring 1986 var det Københavnske karneval en god indtægtskilde for Taarbæk Idrætsforening. Her ydede Kaj Landsberger også en stor arbejdsindsats for at få det hele til at lykkes.

 

Kaj Landsbergers optimisme og engagement fortsatte ind i 1986 og de sportslige resultater udeblev heller ikke. Turneringen indenfor S.B.U. klarede vi med bravour — da både første og andet holdet vandt. Vi vandt endvidere serie fire pokalen ”Ydes mindepokal”(ikke at forveksle med klubbens mindepokal) — altså bedste klub af 72 serie 4 klubber på Sjælland.


En af grundene til Taarbæks  store succes må klart tilskrives Kaj Landsberger, som samtidig havde skaffet stor tilgang af gode fodboldspillere, både til at spille godt fodbold og samtidig med  en indstilling der passede godt i T.I.F.

 

Året blev et af de bedre for vores to bedste hold. Vores første hold vandt rækken med 11 points foran nr. 3. Andet holdet vandt rækken med 5 points foran nr. 2, det vil sig, at begge hold rykkede op samtidig var vi med i kampene om Sjællandsmesterskabet, hvor begge hold desværre tabte.

Kaj Landsberger var en meget tilfreds træner og glædede sig over de gode resultater, samtidig med at stort set alle kampe var afviklet i en ånd som vi kan være bekendt, med en god tone, og et minimum af kulørte kort.

 

Trænergerningen slutter for Kaj Landsberger med udgangen af sæsonen i 1987. Endnu engang førte han klubbens bedste til tops, således at første holdet blev nr. 1 i rækken. Han forlod dog ikke klubben men blev en social del af den i stedet.

 

Ved generalforsamlingen i 1988 stillede Niels Jensen, Sten Clausen, Stig Olsen, Sten Petersen og Kaj Landsberger forslag om at oprette en støtteforening kaldet “T.I.F. s Venner”. Den skulle skaffe sponsorer og dermed økonomi til klubben, så alle de aktive kunne få så gode forhold som overhovedet muligt. Forslaget fik fuld opbakning og har den dag i dag stået for salg af trøjer og afholdelse af sponsorkontakten. Ved samme generalforsamling blev Kaj Landsberger første gang valgt ind i klubbens bestyrelse som suppleant. Sammen med Niels Jensen blev han medbestyrer af Cafe ”De Tre Pile” i klubhuset.

 

Efter kun et år som suppleant blev Kaj Landsberger valgt til ny formand for bestyrelsen. Det skete samtidig med, at der kommer mange nye og unge kræfter ind i bestyrelsen.

 

Kaj Landsberger, der havde været syg, mente at tiden var inde til at give stafetten videre og få nogle yngre kræfter ind til at arbejde videre. Derfor gik han af som formand (præsident) ved generalforsamlingen i 2002. Samme generalforsamling, som enstemmigt valgte ham til klubbens æresmedlem nummer syv og seneste af slagsen.

 

Kaj Landsbergers sygdom tog hurtigt fart og han døde i sit hjem den 3. juni. 2002. Han efterlod et tomrum for den nye bestyrelse, som skulle til at finde nye ben at stå på. Kaj Landsberger var et af den slags mennesker, som er svær at finde  i vores tider, når man tænker på frivilligt foreningsarbejde.

 

Kaj Landsbergers  engagement og kampånd lever dog videre i klubben også efter hans død. Der er siden blevet arrangeret ”Præsident Cup” i Kajs ånd, hvor der dystes i forskellige discipliner som bordfodbold, dart og billard. Herefter festes der igennem.

Luk